Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Időről - időre újabb finomságok :)

2012. július 14.

A BKV-hajó jó ötletnek tűnt, ki akartam próbálni, de nem volt rá időm még. Aztán hallottam, hogy a megállóhelyekkel kapcsolatban hagy kívánnivalót maga után, sőt, tegnapelőtt az egyik hajó 2X is bekrepált. A lerobbanó villamosok, széteső buszok és kigyulladó metrók után a BKV hajója mikor fog elsüllyedni?

2012. május 7.

Eltűntem ey időre, mert ezek az eddig leírtak olyan megszokottak. De olyan dolgok történtek, amik méltóak a menüpont címéhez. Egy férfit a két kisgyereke szeme láttára ütött az ellenőr, és kihívta a rendőröket, hogy a pasi ütötte őt, de egy nőnek videofelvétele volt, hogy az ellenőr ütötte, a pasi vissza se ütött. Nem találta a bérletét az ember, csekket akart kérni, ehelyett az ellenőr nekiment. Egy fiatal srác meg egy autó elé esett és meghalt, mert az ellenőr azt hitte, hogy el akar futni, és dobbantott egyet, erre a srác megjijedt.

Engem is egy ork típusú ellenőr talált ma meg, pont azon a járaton, ahol néhány napja volt egy kis kellemes járatkimaradás, nem elég, hogy elkéstem, még az esőben is ázhattam. Bliccelők, figyelem! A villamosokon látok mostanában ellenőröket (28, 62), és civil ruhában. Bevált menekülési tipp, hogy ha az ellenőr a korlát belső oldalán száll le, ti a külsőn, és szaladjatok (ne a többi ellenőr irányába persze ;) ezért tanácsos az első ajtónál felszállni. :P

2012. február 22.

Pár hete nem tudtam egy trolira felszállni, mert gubanc volt, kinnvoltak az üzemzavar-elhárítók. Aztán mentem volna egy másikhoz, ami KB szintén arra megy. Az meg cs*szett jönni. Egy 3.ra szálltam fel, ami kb arra megy, mint a 2.

Tegnapelőtt a villamosból ment ki az áram. Percekig álltunk.

2012. január 10.

Tudom, tudom, ez már nem hír, ez megszokott - tegnap megint kigyulladt a 2es metró és órákig nem közlekedett az Örs és Déli teljes vonalán.

Ma a 3-mas metróval hallottam, hogy gubanc volt. Nekem ma piszok nagy szerencsém volt, közterületesek voltak a villamoson (a hónap elején lejárt a bérletem és az egyetlen jegyem meg olyan, hogy 3-szor lyukasztottam és többször már nem túlzottan tudnám használni (-: ) és pont leszálltak, én meg felszálltam. Azok hivatalos személyek, azokkal nem annyira akarnék emberkedni (ellenőrnek sosem hagytam megbüntetni magam).

A prémet az viszi nálam ma, amit egy rég látott ismerős mesélt, akivel a buszon futottam össze. Őt egyszer megbüntették, rángatták, kiabáltak vele - hozzám hasonló, nem sportoló alkatú csajról beszélek - és egy ellenőr azért kiabált vele, hogy miért van beírva  a diákigazolványszáma, így nem tudja odaadni a nővérének a bérletet -vagyis hogy miért nem csal! Végén nem büntették meg a nővérét. 

A múlt héten az éjszakai buszra is várakoztam egy kellemes háromnegyed órát a hidegben - egy pasi másfél órát fagyoskodott a megállóban elmondása szerint.

2012. január 2.

Eltűntem, tudom. De nem azért, mert meghaltam, vagy mert már megjavult a BKV. Csak külföldön tartózkodtam. Hát, ég és föld. Egy angol busz meg vonat után a belem kifordult az itteni koszos járművektől. (Az iskolát elvégezni jöttem visssza csak!!!!!!)

A helyzet nem sokat változott. Valamelyik nap, amikor mentem haza, szar volt a metró is és a busz is. De csak hazaértem a végén. De a nyáron, amíg távol voltam, hallottam hogy a BKV akkor is hozta a formáját.

2011. június 24.

Egy szállodából egy turistapár szaladt a villamoshoz, húzhatós bőröndjükkel. A vezető a nőt megvárta, hogy pont az orra előtt baszhassa be az ajtót, a pasit meg majdnem el is ütötte. Nyilván egy lelkinyomoronc lehetett az a vezető (3mas villamos).

2011. június 14.

Bliccelők, figyelem! Már a Kossuth-téren, a metrónál is megjelentek ma az ellenőrök. Remélhetőleg eme eddigi szabad út nem lesz tartósan ellepve ellenőrökkel.

2011. június 9.

Kivonták a csotrogányokat (régi metrókat) a forgalomból, hogy ne füstöljenek meg égjenek már annyira. Szerencsére nem érezhető, nekem legalábbis, hogy kevesebb a metró. Villamosok is füstölnek, ismerősök számoltak be róla, hogy le kellett szállni mindenkinek, ilyen jellegű  probléma miatt. Ma meg olvastam, hogy szerdán a Gellért-hegynél a 27-es vagy hányas busz gyulladt ki.

2011. május 18.

Most olvasom, hogy a BKV-nak több mint 21 milliójába kerül a táblacsere-dolog. Vicces, mert a jómúltkor még hiányról pampogtak. Akkor most mi van?? Hogyhogy mégis futja ilyen hülyeségre?

A metrókocsikról olvastam. Ezúttal azt írták az rtl-texten, hogy javításra szorulnának, a legöregebb 43 (!) éves.

2011. május 17.

Megint füstölt egy metró, a BKV ismét nyugtatja a népet hogy minden oké. hahaha

Ez a Moszkvánál történt, ami már Széll Kálmán tér. A BKV-figyelőn láttam ma, hogy kicserélték a táblát, egy ember serénykedett, kettő "táblafogó szakmenedzser" meg nézte XD Még pár órája néztem, beilleszteném a képet, csak valamiért nem nyitja meg az oldalt, na mindegy...... Mindenesetre, ha nem tudod, mit kezdj az életeddel, menj el táblafogó szakmenedzsernek XD A másik emberhez meg táblaszögező szakmenedzsert vagy mit írtak így odanyilazva XD A múltkor meg a ne dohányozz tábla lett fordítva feltéve állítólag XDD

Továbbá üdvözlöm azt a buszsofőrt, aki a napokban egyik kezével a korményt fogta, a másikkal a telefont tartotta és jóízűen cseverészett valakivel percekig. Megnyugtató látvány volt.

2011. ápr. 27.

Eltelt egy hét se, és ezúttal a Pillangó utcánál kezdett el füstölni a metró. Ezúttal utasok is  ültek benne. Lassan már kérdéses lesz, hogy élve elérjük-e az úticélt. 

Na, de ma én is tapasztaltam pár érdekest. Az elsőt reggel, a 78-ason. Az egyik leszállni készülő személy felállt, a négyzet alakú valami a padlórészen beszakadt (az illetőnek nem lett baja). Utána be lehetett ott látni a lyukba, meg minden. A saját lábam alá is benéztem félve, hátha alattam is van valami utascsapda, de nekem nem volt ez a kis négyzet alakú. Bár zuhanhatok székkel is akár.... Ezen nem tudom, sírni kéne, vagy nevetni. Gondoltam rá, hogy kéne képet csinálni erről a trágyáról, és feltenném ide, megmutatni, hogy milyen csodajárgánnyal utaztam, mert lehet így nehéz elképzelni, csak sajnos szervízben van a telóm :(

Hazafele menet a busz pont akkor fulladt le, amikor leszálltam már. De ez már csak ilyen megszokott.

2011. ápr. 20.

Mikor már naivan azt hittem, hogy erre a hónapra nem lesz bejegyzés, akkor kiállítottak a forgalomból egy metrót ajtóhiba miatt (hey, én is utaztam egyszer olyanon, aminek kissé ki volt az ajtaja nyílva XDDDD) , no de még itt nincs vége a történetnek, ki is gyulladt valahol az Árpád hídnál! Nem sérült meg a vezető, de a teletext szerint 3 szakember füstmérgezést kapott. A metróújságban képet is láttam, és olvastam, hogy most nagyon vizsgálnak. Vagy csak mondják? :P

2011. márc. 12.

Több utas megsérült a napokban, mert a 3-mas (? ha jól emlékszem) villamos és egy busz összeütközött.

2011. febr. 24.

A TV2 oldaláról szedtem le:

Ököllel többször gyomorba vágott egy közterületfelügyelő egy bliccelő utast – ezt állítja az a férfi, aki az egészet felvette mobiltelefonnal. A Közterület-felügyelet szerint viszont ami a videón látszik, az nem ütés. Szerintük kollegájuk csak fogást váltott, hogy elkapja a bliccelő karját. Merthogy ott akarta tartani, amíg megérkeznek a rendőrök, ehhez pedig joga van.

Én is megnéztem azt a - valóban nem túl jó minőségű - mobilfelvételt, én azt vettem ki belőle, hogy rángatja azt a pasit a közterületes. Joga van ehhez? Mindenkinek joga van mindenhez, az utasnak meg csak annyihoz, hogy fizessen irracionálisan sokat, aztán kussoljon és üljön a szutykos buszon, ami most így télen még jó hideg is, legalábbis arrafelé, amerre én lakom.

2011. febr. 17.

Egy ideig nem volt semmi, aztán ismét egy szarakodó metró, meg egy gyökér villamosvezető. Ez utóbbiról annyi, hogy ha a visszapillantóból látjuk, hogy valaki fut, akkor ne legyünk már olyan édik, hogy megvárjuk, míg odaér és akkor hagyjuk faképnél, hanem nyissuk már ki azt a szaros ajtót.

Jártam én már úgy is, hogy nem hogy nem várt meg a drága, még majdnem el is ütött. A mai esetet látta egy nő, aki szintén el akarta volna érni azt a villamost. Mondta, hogy az ilyen vezetőket be lehet jelenteni a járatszám és időpont alapján. Úgyhogy azt üzenném, hogy a jövőben egy sofőr se az én szivatásomon élje ki a lelki nyomorát, mert....

2011. jan. 12.

Olvastam tegnap, hogy a közterület-felügyelők is beszállnak a jegyellenőrzésbe, mert az utasok 13%a bliccel.Még így is jól jár énszerintem a BKV, jut bőven a végkielégítésekre. Na de nem baj, most reszket a térdünk :D

Ma meg akartak büntetni, sikertelenül, az ellenőr kb a kedves szüleimet csókoltatta hogy erre tanítottak. Jó, az utas legyen mindig tisztességes, ők meg azt csinálnak, amit akarnak, mert monopólium van.

2010. dec. 17.

Ezzel a vellanyossal nem stimmel valami :D

Sajnos nincs igazán megoldva a gondtalan zökkenőmentes közlekedés. Kis híján lekéstük a buszt, amivel Bécsbe mentünk volna - na jó, megvártak mindenkit, nem hagytak volna ott - , ma meg a jó hidegben szart be a 62 A.

Mivel már decembert írunk, kíváncsi vagyok, ezúttal mennyivel fogják növelni az árakat. Ha nem is januárban, de a 2011-es évben valamikor tuti megint emelik. De a villamos akkor sem lesz pontos, a troli akkoris lefullad, a busz meg talán még szutykosabb lesz, mint valaha.... Na jó, csak vicceltem

2010. nov. 20.

Meglepett, amikor pár napja láttam a villamoson egy kijelzőt, ami mutatta a megállókat, meg hogy éppen merre haladunk, meg egy szervasos kép is ki volt téve. Hála istennek néha történik pozitív dolog is, hogy ne csak a rosszakat említsem.

De ma ismét felmentem az RTL textre, ahol olvastam, hogy kigyulladt a szentendrei HÉV. Szóval a BKV megint alakított. Az utasokat leszállították, a vezető nekiállt oltani amíg jöttek a tűzoltók, füstmérgezést is kapott, azt írták.

2010. nov. 13.

A BKV a mai nap folyamán 2szer okozott nekem kellemetlenséget. Először reggel volt a 24es villamos fincsi hányásszagú, aztán délután, fáradtan az agyf*szt okozó diákmeló után mentem volna haza, amikor jeleztem, a drága buszvezető nem engedett ki, nem nyitotta ki az ajtót! Csak a következőnél tudtam leszállni, és gyalogolhattam, amihez rohadtul nem volt kedvem...

Pár napja meg hallottam a TVben, hogy volt egy kis bunyó az ellenőrök meg egy bliccelő között. A bliccelő szerint az ellenőr támadt, az ellenőrök szerint fordítva. A nőt elmondása szerint az ellenőr rángatni kezdte, ő visszarángatott, amikor meg le akart szállni, hátbarúgta az ellenőr, ő meg lerántotta, és a bunyó lennt folytatódott. Én inkább hiszek a bliccelőnek, mert nekem is van 2 ismerősöm akit rángatott ellenőr, és anyám is látta egyszer, ahogy egy ellenőr rángatott egy kb 16 éves lányt. Azt mondták már páran, hogy többnyire a női ellenőrök az agresszívak. Van, amikor az utas megy neki, azt is tudom, előfordult olyan is.

2010. okt. 2.

Tegnap szokásomhoz híven beblicceltem a fősulira. Voltak, akik késve értek be - a BKV miatt. Megtudtam, mi történt: kigyulladt a metró. Kérdezősködtem, hogy lángolt konkrétan vagy mi volt. Mondták, hogy füstölt, kiszállították az embereket, és a Deák tértől elvileg metrópótló közlekedett. Fél órán belül 2 metrópótló ment el, aztán szóltak az embereknek, hogy jöhetnek vissza a metróhoz.

2010. szept. 15.

A minap a Bosnyák téren nem lehetett felszállni a villamosra, a recsegős bemondón hallhattuk, hogy villamospótló közlekedik. Átmentem a 32-es busz megállójába, jött a villamospótló, arra felszálltam, más emberekkel együtt. A villamospótló átvitt minket  a kereszteződés másik oldalára (!) , és megállt, hogy végállomás, innentől villamos.

Hát, megálló ott pont nem volt, de sebaj.... Elsétáltam a következő villamosmegállóig, mert a villamospótló volt olyan kedves hogy nem is a buszmegállóba rakott ki minket. A busz meg a villamosmegállók kb hasonló helyen vannak azon a vonalon. Aztán a következő megállónál felszálltam a villamosra, aminek ott már hála istennek kinyílt az ajtaja.

 

2010. aug. 15.

Első bejegyzésem a témában. Volt már dolgom késő és kimaradó járatokkal, menet közben kinyíló buszajtóval, láttam már olyan ülést, ahová gyomrom nem volt leülni, kaptam már hőgutát a buszon, tanúja voltam, amikor a metróvezetőnek minden megállónál kézzel kellett az ajtót összecsuknia, de így is nyitva volt egy kicsit menet közben, csóváltam a fejemet a végkielégítési balhékon, amikor is azok a jóemberek, akik bejárnak melegedni az irodába több pénzért, mint pl egy buszvezető, akinek szerintem elég fontos a munkája a cégnél, mivel ő gondoskodik arról, hogy az emberek eljussanak egyik helyről a másikra, mégis ezek a mit tudom én milyen Eleonórák és társaik kapnak rengeteg pénzt és gigantikus végkielégítéseket. Ezen kívül kényszerültem pár megállós sétára a lefulladó troli miatt, rosszindulatú trolivezetővel, aki megvárta, amíg odafutok az ajtóhoz, hogy az orrom előtt vághassa be (látott, mivel abból az irányból jöttem) és rángatta már meg a barátnőmet ellenőr, de nem csak őt. Szintén felháborít, hogy olvastam, hogy a BKV-viszonteladók is árultak hamis bérletet... Szóval erre fizetnek az emberek...  Van, aki sajnos ki van szolgáltatva, mert nincs jogosítványa meg kocsija, biciklivel meg problémás tud lenni a helyzet, mert még bicikliút sincs sok helyen...

Anyám mondta, hogy fel se mer ülni lassan a buszra, mert nem tudhatja, hogy lefullad, kigyullad, vagy mi lesz. Most folytathatnánk egy most pénteki esettel (amikor írom a bejegyzést, az vasárnap), amikor is a BKV-nak  egy oly szerencsétlen péntek 13-ája volt, hogy a 148as busz ment ment, és kiesett a kereke. Ez a havi majdnem 10 ezres szolgáltatás. Szerencsére nem sérült meg senki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

For instance of Blood Pressing

(AoxinteniA, 2018.10.11 23:01)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-combien-de-temps-avant-le-rapport/

High-priced Blood Force associated with older people

(AoxinteniA, 2018.09.27 14:14)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/peut-on-acheter-du-cialis-en-pharmacie-sans-ordonnance/

 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>