Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. szept. 27.

Ha valamin nagyon felidegesítem magam, amellett nem tudok szó nélkül elmenni. Erről a baromságról a legjobb barátnőmtől hallottam. Engem felháborít a dolog.

Az egyik "okos" ember kitalálta, hogy a gyermektelenek fizessenek egy ilyen úgynevezett gyermektelenségi adót. Borzalom, hogy a 21. században ilyen még valakinek az eszébe jut! Ez zsarolás, pedig inkább a kedvet kéne meghozni. Azonkívül a meddő nőket is megalázó helyzetbe hoznák, ha ilyen igazolásokat kellene nekik bemutatgatni, meg mit tudom én. Meg mi az, hogy a nő a szülőszobán pótolhatatlan? Én nőként sértőnek tartom, jószág vagyok, hogy tenyésszenek?

Csekély értelmükkel gondolják, hogy ettől megnőhet a kedv? Hát nem hinném. Nálam legalábbis nem ezt érik el... Én személy szerint még tanulok, otthon lakom, nincs saját lakásom, állandó munkám sincs. A jövőmet külföldön képzelem el, meg nem fordul a fejemben maradni, és nem csak én gondolom így. Nem ösztönzik a fiatalt, hogy maradjon, és a nőt se, hogy szüljön. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a meggazdagodás reményében megyek el, mondom, hogy azért megyek innen a tanulmányaim végeztével, mert SZÉGYENNEL TÖLT EL, ami itt van: az emberek egymással közömbös, más származásúakkal gyűlölködő magatartása, hogy nem merek orvoshoz menni, mert félek, hogy vagy úgy beszélnek velem, mint egy ronggyal vagy félrediagnosztizálnak, elszúrnak valamit (konkrét esetek alapján mondom, a saját életemből és ismerősökéből), a híres magyar vendégszeretet is olyan, hogy a turistával 75ezret kifizettetünk egy levesért meg 2 sörért, egyre drágábban utazhatunk koszos, pontatlan, széteső tömegközlekedési eszközökön, itt még létezik olyan, hogy 350 Ftos órabér, a főváros jó koszos, sok ember egyik napról a másikra él, és még ez a gyermektelenségi adó is??!!

Lennének fontos dolgok is, de azokkal nem annyit foglalkoznak. Például hogy a hajléktalanoknak is lehessen munkájuk. És hova mennek a szerencsétlenek, ha a közterekről is ki lesznek tiltva? A hajléktalanszállókon mindenüket ellopják, oda azért nem mennek. Nekem se tetszik, hogy ott alszanak a házak tövében meg a padokon, de akik vezetik az országot, azoknak kéne erre hogy legyen ötletük. Bordélyokat is létre lehetne hozni, higiénikusabb lenne, meg a lányok adóznának, és akkor a stricik helyett az állam kapna pénzt. Biztonságosabb megoldás, mert lehet időnként hallani, hogy megölnek prostituáltakat. Ha lennének bordélyok, biztonságosabban tudnának dolgozni. Meg amúgy is, nem kéne az aluljáróban meg az útszélen beléjük botlani.... És végül de nem utolsó sorban, az emberek életszínvonalát javítani kell.

Aki szegény, az hogy tartson el még egy gyereket is? Akinek van, annak van, akinek nincs, azt büntessük? Nem jutalmazni kéne, akinek van? Hol élünk?? Arról nem is beszélve, hogy a munkavállalásnál is hátrányosan kezelik azt a nőt, akinek van gyereke. Hát, köszike, a fősuli még 2 év, és itt se vagyok. A háttérmunkálatokkal sikerült elérni az évek alatt, hogy ne legyen kedvem maradni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>